zondag 8 oktober 2017

15-10-2017: Stop Pegida in Amsterdam! Laat Ze Niet Lopen!


Op zondag 15 oktober 2017 wil het extreem-rechtse Pegida vanaf het Spui in Amsterdam een demonstratie gaan lopen richting het Vondelpark om zo hun racistische gedachtegoed te verspreiden. ‘Laat Ze Niet Lopen’ roept op je te verzetten tegen deze extreem-rechtse bijeenkomst. Kom ook naar het Spui en laat je horen tegen de racisten van Pegida! Laat Ze Niet Lopen!

Pegida is een van oorsprong Duitse extreem-rechtse beweging die zich graag voordoet als nette en bezorgde burgers. Maar schijn bedriegt, op eerdere Pegida demonstraties in Utrecht en Rotterdam brachten Pegida aanhangers de Hitlergroet en vielen ze anti-racisme activisten en omstanders aan. Op de afgelopen demonstratie van Pegida in Enschede speelde de neo-nazi band Kategorie C en waren er neo-nazi's van o.a. Blood & Honour en NVU aanwezig. Pegida wil ditmaal met een pro zwartepieten demonstratie hun racistische gedachtegoed verspreiden in het centrum van Amsterdam. Kom in actie en blokkeer de extreem-rechtse demonstratie!

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida op zondag 15 oktober zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn!


Vrijheid van meningsuiting

Door het recht op vrijheid van meningsuiting en demonstratie te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar in zij samenkomen.
Protest!
Bij de eerdere bijeenkomsten van Pegida kwamen honderden mensen de straat op om hun woede over de racistische optocht door hun straten te uiten. Soms wordt extreem-rechts als marginaal weggezet. Extreem-rechts blijft alleen marginaal door hen te overstemmen, een weerwoord te geven en een massaal tegengeluid te laten horen. Negeren is geen optie meer.

Regelmatig verandert de demonstratie locatie van Pegida op het laatste moment. Het is dan ook verstandig om www.laatzenietlopen.nl in de gaten te houden. Ook kan je ‘Laat Ze Niet Lopen’ volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

15 oktober 2017, nooit meer fascisme! Stop Pegida in Amsterdam