vrijdag 11 maart 2016

#LZNL update mbt NVU neonazi bijeenkomst in Amsterdam zaterdag 12 maart

-->
De NVU haar locatie is, net als de twee PEGIDA  bijeenkomsten waar ze proberen op mee te liften, op last van de burgemeester verplaatst naar het pleintje voor de STOPERA. Dit lijkt nu de vaste locatie te worden voor extreem rechtse demonstraties in Amsterdam ondanks de verschrikkelijke geschiedenis van deze buurt onder het Nazisme. De NVU verzamelt daar vanaf 12.30.


De afgelopen weken heeft NVU opperclown Constant Kusters weer eens met alles en iedereen binnen het Nederlands extreem rechts landschap ruzie gemaakt dus het valt te bezien hoeveel mensen het hem lukt om op de been te brengen. Echter heeft de NVU nog altijd wel goede contacten binnen neonazi netwerken in Duitsland en België. Bovendien wordt een demonstratie in de hoofdstad en “links bolwerk” Amsterdam binnen de Nederlandse neonazi scene gezien als een hoofdprijs dus wellicht dat nazi’s van concurrerende groepjes zich over hun weerstand tegen de NVU en Kusters zullen zetten en toch zullen afreizen.

Omdat de  omgeving van de locatie bij de STOPERA inmiddels goed bekend is bij antifascisten (kijk anders nog even naar de actie kaarten op de #LZNL website die gemaakt zijn voor de PEGIDA bijeenkomsten) zal er (tenzij nog anders gecommuniceerd) geen centraal infopunt zijn.

#LZNL en AFA-Amsterdam roepen antifascisten en Amsterdammers die de nazi parade willen verhinderen op om zich met bekenden te organiseren in zgn “affinity-groups” (https://www.anarchistaction.net/info-for-action/affinity-groups/) en de NVU bijeenkomst te saboteren, dan wel bij de STOPERA, dan wel op de routes daar naar toe. Als je minder thuis bent in de antifascistische beweging of gewoon spontaan de straat op wil tegen extreem rechts en neofascisme, kom direct naar de STOPERA en sluit je daar aan bij anderen die in actie komen op een manier waar jij je prettig bij voelt. Of dat nu een protest spandoek ontrollen of het met fluitjes en andere herrie over stemmen van de toespraken is of meer directere vormen van antifascisme.

De #LZNL info telefoon  (06-26688641) is wel weer bereikbaar, SMS (voorkeur) of bel ook weer belangrijke informatie  aan ons door. Wij zullen op de #LZNL website (www.laatzenietlopen.nl) en twitter (https://twitter.com/laatzenietlopen) een tijdslijn bijhouden met de laatste ontwikkelingen.

Ook de arrestantengroep (06-42413496) en advocaten kantoor Jebbink Soeteman (020-5353 390) staan weer standby voor eventueel noodzakelijke ondersteuning. Schrijf hun nummers ergens uit het zicht op je lichaam met stift voor als je onverhoopt gearresteerd wordt. Bel direct de arrestantengroep als je iemand gearresteerd ziet worden, noem geen namen maar geef een duidelijke omschrijving van uiterlijk en locatie. Ben je zelf gearresteerd, eis een advocaat van het kantoor Jebbink Soeteman, geef geen enkele verklaring aan de politie voor je hun hebt gesproken. En als je weer wordt losgelaten bel de arrestantengroep om te laten weten dat je weer vrij bent en dan kunnen zij je voorlichten over wat er nu waarschijnlijk verder gaat gebeuren.

Nooit meer fascisme,
Laat ze niet lopen!