dinsdag 22 maart 2011

Inwoners Ede bezorgd maar strijdbaar

De afgelopen dagen hebben Edenaren en vrijwilligers van LaatZeNietLopen posters en flyers verspreid om op te roepen tegen de demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) op zaterdag 26 maart. Alle bewoners langs de route van de nazi-mars zijn geïnformeerd. Velen van hen lieten weten bezorgd te zijn en vroegen zich af wat de burgemeester doet om hen te beschermen?



Dat er reden tot zorg is bleek door de vele stickers die de NVU in Ede had geplakt; teksten als `Besatzer Raus´ en `So wie Sie Kämpften...Kämpfen Wir für Deutschland´ samen met de afbeelding van een Duitse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog zijn te walgelijk voor woorden. De Duitse bezetter keert terug in
Ede...

Verwijderde nazi propaganda

Gemeenteraadsleden in Ede weten niet goed hoe om te gaan met de neonazi´s van de NVU; variërend van doodzwijgen tot direct ingrijpen ("klemzetten en afvoeren") beraden ze zich nog over hoe de inwoners van Ede te beschermen.

De vraag is; wat doet de burgemeester om zijn inwoners te beschermen tegen de psychische en fysieke terreur van de neonazi´s?

Kijk voor foto´s en meer nieuws op http://www.laatzenietlopen.nl/, http://www.laatzenietlopen.hyves.nl/, www.youtube.com/laatzenietlopen, of volg ons op Twitter www.twitter.com/laatzenietlopen en Facebook